به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، مهدیه بُد معاون فناوری و کاربردیسازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، همزمان با هفته اطلاعرسانی تغذیه سالم (۱٠ تا ۱۶ آذر) و در آستانه برگزاری جشنواره ملی خوان پارسی با اشاره به اینکه گردشگری و غذا ارتباط تگاتنگی با هم دارند و اکثر افراد سفر را برای خوراکیهایی که در مسیر و مقصد میخورند دوست دارند، تصریح کرد: ما در گردشگری باید همواره بر لزوم ارائه غذای سالم به گردشگران تاکید داشته باشیم و این موضوع جز با آموزش و فرهنگسازی میسر نمیشود.
بُد با اشاره به اینکه راهکارها و نکات ارزشمندی وجود دارد که منجر میشود تا در سفر از تغذیه ای سالم بهرهمند شویم، گفت: کشور ما از نظر اقلیم فرهنگ غذایی تنوع بسزایی در میان سایر کشورهای منطقه و همسایه دارد و با توجه به اینکه چشمپوشی از غذاهای خوشمزه، لذیذ و محلی مناطقی که به آن سفر میکنیم، تقریبا برای بیشتر گردشگران غیر ممکن است، یکی از نکات مهم این است که گردشگران میتوانند یک روز را در طی سفر به خوردن غذاهای خوشمزه اختصاص دهند و در طی روزهای بعد با رفتن به طبیعت و بازدید از مراکز فرهنگی و تاریخی کالریهای اضافی را بسوزانند و در مصرف غذاها در روزهای آتی نظارت بیشتری داشته باشند.
او افزود: نوشیدن آب آشامیدنی سالم در طول سفر بسیار مهم است در این باره به گردشگران توصیه میشود همیشه در طول سفر به اندازه ی کافی از آب آشامیدنی استفاده کنند چرا که از نگاه متخصصین سلامت جا به جایی و سفر و نیز قرار گرفتن در محیطهای باز و نیز ماندن طولانی در زیر نور خورشید میتواند منجر به کم آبی بدن شود.
معاون فناوری و کاربردیسازی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه باید با برگزاری رویدادها و دورههای آموزشی نگاه متخصصان آشپزی و تهیه غذا را به موضوع گردشگری معطوف کنیم، در خصوص چرایی این موضوع گفت: گردشگری خوراک یکی از ظرفیتهای بی نظیر کشور ماست که در جوامع محلی و روستایی آن طور که باید به آن پرداخته نشده و با طرح این موضوع در این مناطق علاوه بر اشتغال آفرینی و توسعه پایدار میتوانیم گامی موثر در پویایی گردشگری در این مناطق برداریم چرا که یکی از مزایای گردشگری خوراک در این مناطق در برابر شهرهای بزرگ دسترسی به موادغذایی ارگانیک و طبیعی است که می تواند به نوعی از جذایب گردشگری مقاصد نیز بشمار بیاید.
او در پایان با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره ملی خوان پارسی همزمان با هفته پژوهش و فناوری با هدف مهارت افزایی و احیای غذاهای فراموش شده ایرانی تصریح کرد: برگزاری این جشنواره به نوعی پژوهش در فرهنگ غنی غذایی گاها فراموش شده ایران زیباست و از سراسر کشور این امکان وجود دارد استعدادهای برتر آشپزی آثار مرتبط با مناطق خود را ارائه دهند و امیدواریم با برگزاری این رویداد گامی سازنده در راستای ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای اصیل و سنتی ایران به ویژه در سفر و گردشگری به نقاط مختلف ایران بر داریم.
نخستین جشنواره ملی خوان پارسی 22 آذرماه 1402 برگزار میشود.
انتهای پیام/
نظر شما